Giorgio v/d Legedyk

30-04-2010 + 27-01-2017
 
 
 
 
Dag vriend...dag prachtige vent...dag heerlijke knuffelbeer... 


Amon van de Macarayhoeve  

 07-11-2004 + 17-11-2013

Dag lieve vriend, zal je nooit vergeten.Celine Dion - Fly - YouTube

Aquna Zume van de Gouwesluis

25.09.2005 + 28.03.2013

Andor van Panteyriewood

02.06.2007 + 15.03.2013In augustus 2007 kwam je bij ons als een klein aandoenlijk pupje. Andor van het Panteyriewood. Je kwam, zag en stal meteen al onze harten vanaf het begin.

Een boxer, makkelijk? Ja, jij wel. Je kwam in een moeilijke periode in ons leven en bracht ons zoveel liefde en warmte. Niks sloopte je, alhoewel…..nog geen jaar oud en 20 minuten alleen, was genoeg om een complete driezitsbank, twee kussens, drie knuffels en twee afstandsbedieningen aan gort te vreten. Zelden zo’n complete puinhoop gezien als die dag….

Je ging trainen bij de Boxerkringgroep Zuid Oost Drenthe. Je hebt er vijf jaar met veel plezier rondgelopen. Alhoewel….het trainen was leuk, manwerk was super. Je was ineens een andere hond als de mouw tevoorschijn kwam. Ik herinner me het VZH-examen. De dag ervoor liep je als een droom, op de dag zelf was het niks, want je had er geen zin an…..en dan kwam er ook niks van terecht.

Je had het ongeluk aan je kont hangen. Kennelhoest in de buurt? Andor had het . Besmette teken in het bos? Je raadt het al…. Tijdens het spelen scheurde zijn knieband, dus onder het mes. Een bot inslikken wat eigenlijk veel te groot was om in te slikken, alleen omdat de kat in de buurt kwam. De röntgenfoto vond hem weer terug in je maag en weer lag je onder het mes….Keihard aan het trainen voor het UV-examen en de dag ervoor weer kennelhoest krijgen. Andor ten voeten uit.

Kindergek was hij in hart en nieren. Hij is een aantal keren meegeweest met mij naar mijn school. Dat waren nog eens uitjes….. En die ene keer dat hij een meisje in het bos tegenkwam met het syndroom van Down…het was liefde op het eerste gezicht. Die enorme boxer en dat kleine kind, ze kenden elkaar niet, maar vertrouwden elkaar volledig.

Andor en het bos waren onlosmakelijk met elkaar verbonden. Elke dag rennen en spelen in het bos. Maakte niet uit met wie of welke hond, hij kon met bijna iedere hond overweg en iedere hond met hem. Kalm en rustig, maar met overwicht. Een echte leider.

Vorig jaar kwam Janis Joplin in zijn leven. Een tweede boxer erbij. Hij vond het best. Alleen de speeltjes, die waren toch echt van hem, maar verder mocht ze er best bij. En hij leefde weer op, speelde weer alsof het een pup was.

En toen kwam het verschrikkelijke nieuws. Jij, nog geen zes jaar oud, was ongeneeslijk ziek. We konden het niet geloven. Zo jong nog, dat kon toch niet….maar de waarheid haalde de wens in. Je werd niet meer beter. En zo kwam de dag dat we je hebben laten gaan. Nog steeds een boxer, de goede dagen waren nog in de meerderheid. Maar een hond, zo trouw, zo liefdevol, stoer, sterk en loyaal laat je niet aftakelen. Met intense pijn in ons hart hebben we de laatste dag beleefd. Je hebt gespeeld, gewandeld, met JJ geklierd, lekker gegeten en een heerlijke laatste borstelbeurt gehad. En nu is het stil….het kaarsje is opgebrand, het vlammetje gedoofd. Maar in de harten van allen die deze fantastische boxer hebben gekend, zal zijn naam zeker blijven bestaan. Je hebt onze levens bijna zes jaar lang gevuld met liefde en onnavolgbare trouw. De stilte is oorverdovend, het gemis bijna lichamelijk te voelen. Maar in onze harten blijf je bij ons, onze kanjer van goud.

Dag lieve lieve schat van mij. Ik zal altijd van je blijven houden en in mijn hart zal altijd een plaatsje voor je bewaard blijven……….

 Amy from Beau,s Roots

30.03.2012 + 21.01.2013


Geboren als 6de en de kleinste van het nest met een wilskracht van de sterkste

Was ik een kei in het spelen en gek doen als een boxer, echt een zonnetje in het huis

Al was mijn leven niet lang genoeg wel heeft iedereen volop kunnen genieten van mijn aanwezigheid, ik kon mensen echt tot waanzin drijven maar dan toch ook weer hun hart veroveren door lekker knus bij ze op de bank te kruipen. Alles heb ik uitgevreten van een duik in het gloed nieuwe zwembad tot de knoppen van de laptop vreten met misschien de gedachte als ik het nu niet doe komt het er niet meer van. In mijn 10 maanden dat ik hier ben geweest heb ik vele harten gestolen met mijn ondeugd en dolle momenten ook mijn knuffelgehalte was zeer hoog al was er één die ik echt heel graag zag: een klein blond meisje die mij in haar hart sloot van af het prille begin. Waar zij was daar was ik, en andersom, ik vond het een eer om daar te zijn al was het veel te kort voor mij.

Shannon, Chayenne, Arjan en Jacqueline missen jou nog elke dag.

rust zacht lieve Amy.

Burlesque+

Tarek